WAAR IS RUIMTE VOOR BEWEGING?

Als je schoenen knellen, zitten ze niet fijn en trek je ze niet graag aan. Waar knelt het juist niet, waar word je wel blij van, waar in de natuur zie je nieuw leven ontstaan…

Ken je dat? Nieuwe schoenen moet je altijd even inlopen, ze lopen nooit zo lekker als je oude vertrouwde…En soms gebeurd dat niet, ze blijven blaren geven of pijnlijke voeten. Je ziet er tegenop ze aan te doen. Alleen als je weet dat het maar even hoeft, trek je ze aan of neemt ze mee voor alleen dat ene moment. 

Wat je niet helemaal fijn vindt, doe je liever niet. En soms toch wel, omdat je het niet goed door hebt. Je denkt dat het zo hoort of hebt het altijd al gedaan. Eigenlijk heb je er nog nooit echt bij stilgestaan. Je zit gewoon in een vast patroon.Tot je ontdekt dat het ook anders kan…

Herken je dat? 
Je komt erachter dat het ook anders kan. Je ziet het ineens om je heen en het lijkt wel of je het ineens overal ziet. Je wordt bewust dat de schoen dus eigenlijk wringt.

De natuur denkt niet na, een boom denkt niet laat ik die tak maar eens afstoten. Het is gewoon een natuurlijk proces. Die ene tak die geen energie meer geeft, doordat hij bijvoorbeeld in de schaduw is gekomen van andere bomen, vangt geen zonlicht meer. En daarmee geen fotosynthese, geen voedingsstoffen, geen sapstromen en sterft af…

Maar dat is alleen die ene tak, de boom groeit door. Daar waar wel zonlicht is, die kant gaat de boom op, daar groeit hij wel door. Ik vind dat zelf altijd een mooie metafoor voor het leven. Een boom doet dat heel natuurlijk, wij mensen kunnen daarover nadenken en bewuste keuzes maken.

Als je niet tevreden bent met waar je mee bezig bent, kom in beweging, je bent geen boom! Of was je misschien maar een boom en ging het vanzelf…Die baan die niet helemaal 100% je droombaan is, levert je wel het beleg op je boterham. Je kunt gaan bewegen naar een nieuwe baan. Maar in welke richting dan? Je wilt wel in beweging komen, maar hebt misschien niet helemaal een idee wat je wel wilt. Waar je wel blij van wordt, wat je wel energie geeft. En de zekerheid van een inkomen.

Door te gaan wandelen kom je in beweging. En niet alleen je lichaam, ook je brein. Je kunt dit alleen gaan doen en zelf op deze manier tot inzichten komen. Want echt , als je goed kijkt zie je overal in de natuur metaforen. Je kunt dit ook samen met een coach doen. Het voordeel hiervan is dat je gerichte vragen krijgt en hierdoor een betere focus. Je werkt echt even aan je eigen richting, het pad dat jij wilt bewandelen, wat echt bij jou past. Waar je weer echt blij van wordt.

Hier help ik je graag bij. Wandelen heeft mij zelf geholpen om mijn eigen richting te vinden. Tijdens een wandeling vertel ik je er graag meer over. Misschien inspireert het je om ook in beweging te komen.

Wandelcoaching Juist Nu